concursuri

Uneori, și Moș Crăciun cere sfaturi

Aici, la noi, în Laponia, este fierbere mare. Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Probabil vă întrebați despre ce fel de pregătiri este vorba: despre pregătirile legate de cadourile pe care, în curând, le voi livra personal din sania mea trasă de reni. Să vă spun mai exact cum stau lucrurile, poate așa vă lămuresc: sunt Moș Crăciun! Aaa, vă văd cum faceți ochii mari și citiți aceste rânduri cu mare neîncredere. Nu vă pripiți să trageți concluzii. Desigur, considerați că pentru voi povestea cu un Moș Crăciun și sania lui plină de cadouri, trasă de reni, nu este decât una de adormit copiii. Pot să accept asta, pentru că sunt la  vârsta la care îmi permit să accept orice și îmi permit totodată să recunosc că eu însumi am un suflet de copil. Niu contează cât de albă îmi este barba, cât de greoi trupul, dacă sufletul meu nu ar fi astfel, nu aș putea să fac ceea ce fac: să dăruiesc cu bucurie pură.

Dar mă întorc puțin la ideea cum că eu aș fi dintr-o poveste de adormit copiii. Știți ce? Vă propun un exercițiu: imaginați-vă  că sunteți niște copii cărora le plac poveștile de Crăciun cu Moș Crăciun și pentru câteva minute acceptați-mi povestea.

Cum spuneam, suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile: spiridușii mei harnici și neobosiți împachetează cadourile pentru cei mici și cei mari, și nu o fac oricum, ci cântând cu voioșie, din toată inima. Este un spirit de sărbătoare douăzeci și patru de ore din douăzeci și patru la noi, în Laponia. Nimeni nu obosește și nimeni nu este trist. Cum să fim obosiți și triști dacă lucrăm pentru voi? Pentru noi este o mare onoare și o misiune care ne face mândri.

Totul merge conform planului, chiar dacă se mai întâmplă ca în ultimul moment cineva să își mai dorească altceva. Suntem pregătiți pentru orice schimbare, întrucât suntem anticipativi. Și nu doar anticipativi, ci suntem de-a dreptul telepatici. Așa aflăm dorințele din inimile tuturor și așa putem să ne pregătim cu ceea ce își dorește fiecare. Dorințele sunt de la cele materiale și sufletești, până la cele spirituale.  De la dorințe foarte mici, până la dorințe foarte mari. Dar pentru noi nu contează: orice dorință, mare sau mică, este o dorință pe care vrem să o îndeplinim.

De câteva zile am aflat de o dorință. Vine din inima cuiva care își dorește pentru familia sa cadouri Farmec. Cum aș putea să îmi spun în barbă: Ce dorință mică! Să mă deplasez pentru atât de puțin până hăt, departe? Nu doar că nu mi-a trecut așa ceva prin minte, dar i-am cerut sfatul doamnei mele dragi, Crăciunița. Cine să se priceapă cel mai bine dintre noi doi la produse de înfrumusețare, dacă nu ea? Am rugat-o să se intereseze și să studieze puțin marca Farmec. Recunosc, i-am cerut acest lucru deoarece m-am gândit că poate ar fi cadoul ideal și pentru ea. Este atât de modestă! Niciodată nu își dorește ceva și pentru ea.

Ce bucurie i-am făcut că am implicat-o în acest proiect, cum l-a numit ea! A venit la mine entuziasmată:

Am studiat oferta și am găsit niște casete cadou nemaipomenite. Tu spuneai că este o familie formată din trei membri: mamă, tată și fiică.

Am făcut precizări:

De fapt, fiica își dorește pentru părinții săi cadouri Farmec.

Doamna mea a continuat entuziasmată:

Ei, bine, pentru mamă, m-am oprit la unul din produsele pentru o piele frumoasă: Casetă cadou – Cremă antirid intens hidratantă SPF 10. După o anumită vârstă, pielea are nevoie de mai multă protecție, atât solară, cât și ca hidratare, hrănire și antirid. Crema le întrunește pe toate și, în plus, conține ingrediente de ultimă generație. Iar această casetă cadou mai are și un deodorant antiperspirant cu un parfum floral deosebit. Pentru tată, o borsetă cadou Gerovital H3 Men Active este, de asemenea, foarte potrivită, pentru că are la un loc produse pentru îngrijirea corpului, a părului și antiperspirant. Este un cadou practic, eficient și… frumos. Familia va fi cu siguranță muțumită și bucuroasă când va găsi aceste casete cadou sub bradul de Sărbători. Vor avea din nou ocazia să se simtă tineri și frumoși folosind această marcă de încredere. Și, cine știe… poate se va reaprinde flacăra din prima zi.

I-am mulțumit  pentru ajutorul dat și mare mi-a fost mirarea când am auzit-o:

Mi-a venit o idee! Ce-ar fi ca anul acesta să faci lucrurile altfel decât de obicei și să dăruiești cadouri Farmec tuturor.

Am tușit încurcat:

Și cum să fac asta?

Mi-a răspuns amuzată:

Cum te pricepi tu mai bine: printr-o minune. Și, apropo, ar mai fi ceva… Cred că vreau să am și eu pe noptieră o casetă cadou din această marcă inovatoare cu produse eficiente create de specialiști.

Pentru prima dată își dorea ceva pentru ea. Și, pentru prima dată, după foarte multă vreme, sesizam niște semnale subtile legate de o eventuală reaprindere a flăcării și pentru noi doi. Ziua aceasta o voi marca în calendar ca fiind una de adevărată sărbătoare.

Cât despre voi, fiți pregăți să vă primiți cadourile! De ce nu, chiar și ceva în plus. De-aici, din Laponia, cu multă iubire!

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.