concursuri

Ținuta te ridică, ținuta te coboară

Este foarte interesant cum o ținută îți poate salva ziua sau ți-o poate distruge. Există ținute care îți pot ridica moralul și readuce buna dispoziție sau dimpotrivă, îți pot strica tot cheful. Cum este posibil? Păi, este. Mă iau ca exemplu pe mine. Să zicem că mă trezesc dimineața devreme, deloc optimistă la gândul că mă așteaptă o zi în care sunt nevoită să fac tocmai lucrurile care îmi displac profund, cum ar fi să depun niște formulare la Primărie. Deja văd cu ochii minții cum urmează să stau la coadă pentru câteva ore.  Sunt mofluză, apatică, mă încearcă toate trăirile negative, iar alegerea unei ținute devine o misiune aproape imposibilă în acele momente. Trebuie să fac un efort de voință aproape supraomenesc să aleg ceva cu care să mă îmbrac. Și dacă reușesc să fac efortul, ziua mea este salvată, dacă nu, ea va deveni și mai neplăcută.

Când reușesc să mă scutur cât de cât de pâcla care mă înconjoară, încep să văd și hainele, și nu doar să le văd, ci și să le combin mental, să iau în calcul că trebuie să mă simt confortabil în pielea și hainele mele. Și apoi, mai e ceva: viața mea nu se termină la coadă la Primărie, ea continuă și după, de aceea ținuta trebuie să se potrivească oricărei ocazii. Și uite cum mi se așază îngerii pe umeri și mă ghidează: Da, pune-ți tricoul acela neutru, fără mâneci, cu tăietură asimetrică. Desigur că i se potrivește și fusta în cloș, cu dungi viu colorate, până la genunchi. Azi va fi caniculă. Ai grijă cu ce te încalți… Șlapi? Hmm, merg și nu prea. Teniși? Ar fi o variantă de lucru. Nu vrei tu sandalele cu barete? Sunt simple și comode, dar elegante. Ai de stat mult în picioare la coadă. Nu uita pălăria de paie cu panglică într-una din culorile apropiate fustei. Și geanta… Da, poate fi de rafie…. nu pe aceea stridentă, pe cea în culori mai stinse. Nu, dragă, nu o să arăți împopoțonată ca o brioșă cu glazură și bomboane mici și sclipicioase peste tot. Ai o ținută echilibrată: tonuri neutre și nuanțe tari. Ideală în orice conjunctură… telurică și astrală. La rând la primărie, la birou, la plimbare, la întâlnire. La orice fel de întâlnire.

Îngerii de pe umerii mei îmi aprobau alegerea ținutei, asta până și-a aruncat unul dintre ei privirea pe geam: Stai! Deja e prea târziu pentru ținuta aceasta. Cât am vorbit, cât te-ai gândit tu, a trecut deja vara. Ia uite ce noiembrie s-a făcut între timp! Pune-ți repede mintea la contribuție! Și fii atentă, că după-amiază au anunțat la meteo valori pozitive, dimineață e mai frig. Și diseară. Foarte bună alegerea bluzei pe gât. Helancă îî spune, nu-i așa? Nici prea groasă, nici prea subțire. Da, jeanșii skinny… Merg și la botine și la cizme. Orice încălțăminte de toamnă este adecvată. Ce pui pe deasupra? Evident, un palton Desigual de la Answear! Paltonul negru, cu motive florale, cu care ieși oriunde în evidență. Da, e potrivit și la coadă la Primărie. E sobru și totdată șic. E piesa de rezistență a ținutei. Dacă vrei, poți să pui o bască pe cap, oricum plouă. Nimic nu este prea mult. Perfect. Te lăsăm să te pregătești. Ne bucurăm câ te-ai înseninat. Ești brusc o altă perosană! Ce poate face o ținută potrivită! Minuni!

Câteva minute i-am mai auzit pe îngerii mei vorbind între ei: Bine că am îndrumat-o noi! Altfel își punea pe ea cine știe ce culori terne, ce haine care i s-ar fi părut că o strâng, și atunci s-ar fi simțit grasă, ori că au nu știu ce croială lălâie și atunci se plângea că nu are forme… Ar fi fost toată ziua indispusă. Pe când, așa e altceva! Era bună și prima ținută, îi dădea un aer relaxat și fresh… chiar ingenuu. Însă cea de-a doua ținută! Paltonul o scoate din mulțime. Parafrazând puțin mai mult: ținuta te ridică, ținuta te coboară…

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

Sursa foto: answear.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.