concursuri

Party Snap – un must have

Fac parte dintr-un grup de cinci prietene ușor trecute de treizeci de ani, ca să mă exprim delicat, cam necăsătorite, însă în relații stabile de cel puțin cinci ani fiecare dintre noi. Eram convinse că relațiile noastre sentimentale nu se vor transforma în căsătorii prea curând. Nu că nu ne-am fi dorit, dar un fel de teamă de eșec ne ținea pe loc. Prea erau multe divorțuri în jurul nostru.

Ori de câte ori ne întâlneam, încercam să ne convingem una pe alta cât suntem de norocoase că avem relații de care suntem mulțumite și că de ce să le stricăm punându-ne semnătura pe vreun act oficial. Aveam de construit cariere, iar o eventuală căsătorie ne-ar fi pus frână în evoluția noastră profesională pentru că ar fi atras după ea și apariția vreunui copil. Or noi nu eram pregătite încă să schimbăm scutece, adică să ne schimbăm viața radical. Ba încă la o petrecere, fiind peste măsură de expansive din cauza (sau datorită) unor pahare de alcool în plus, ne-am jurat să rămânem nemăritate cât vom trăi. Ce să spun, jurăminte de femei în toată firea care se cred încă adolescente, chiar dacă realitatea le arată zilnic că au trecut de mult de această etapă.

Și totuși, acum câteva luni, la o ieșire între fete, una dintre noi ne-a anunțat pe nepusă masă: Mă mărit. Eu țin minte că era să mă înec cu sucul din care tocmai sorbeam, o alta se uita de parcă i se vorbise în chineză, celelalte două s-au privit complice, în genul: Sigur glumește. Cert este că orice ar fi crezut fiecare, vestea era adevărată. Când s-a mai diminuat elementul surpriză, am sărit toate patru pe ea: cum ai luat hotărârea? când? te-a cerut el? a fost propunerea ta? când te măriți? unde? dar nu este prea din scurt? dar nu te grăbești? te-ai gândit bine? Veneau întrebările concomitent, alandala, vorbeam unele peste altele… o nebunie. Însă în această nebunie am avut o secundă în care mi-am reamintit: Stai, măi, ce faci??? Nu am jurat că nu ne mărităm niciodată? 

Prietenele mele s-au uitat la mine cu severitate: Nu spune că tu ai luat  în serios tâmpenia aia de jurământ?! Ce naiba, a fost o glumă! Nu le-am spus-o, dar eu chiar crezusem în jurământul nostru, nu conta că îl făcusem când niciuna nu mai știa exact pe ce lume se afla. Un jurământ rămâne un jurământ, orice ar fi!

După această întâlnire, să spun drept, m-am cam întristat puțin, pentru că deja aveam în cap propriul scenariu în care rând pe rând se va mai mărita câte una, vor apărea copiii, responsabilitățile, problemele de toate felurile, mai ales cele de cuplu, și uite așa, prietenia noastră avea să treacă pe planul paișpe. M-am întrerupt singură din gândurile mele aproape negre și am pus mâna pe telefon:

Voi ați reținut când are loc nunta?

Da, în noiembrie.

Știți ce înseamnă asta? Că trebuie să ne mișcăm rapid înainte de nuntă și să organizăm o petrecere surpriză, un fel de petrecere a burlăcițelor.

Superidee! Cum de nu mi-a trecut prin minte?

Nicio problemă, mi-a trecut mie. Uite cum facem: căutăm un spațiu nici prea mare, nici prea mic, cât pentru douăzeci de persoane, ceva cozy și elegant totodată.

Am eu o listă cu niște localuri care corespund. Am fost de câteva ori în ele și au muzică bună, de la bucătărie tradițional românească până la bucătărie internațională.

Ok, ce ne-ar mai trebui? Un tort bun. Poate un stripper sau doi care să încingă atmosfera.

Mă lași, cu stripării tăi?!  Nu vreau să o facem să se simtă inconfortabil.

Orice ai spune tu, petrecerea trebuie să aibă un ceva, un punct de atracție special….

Știu! Party Snap!

Ce este asta?

Tu de unde ai aterizat? Din epoca de piatră cumva? Nu ai auzit de Party Snap? Stai că te aduc în zilele noastre, explicându-ți. Este un must have la orice eveniment.

Ah, da cabina aia foto…

Greștit! Party Snap nu este o cabină foto. Este fotodivertisment total! Grozav este că nu are doar un singur tip de fotografii: le poți publica pe Facebook sau trimise prin e-mail, pot fi imprimate pe loc ca fotografii obișnuite sau fotografii magnetice, plus că în fotografii intră un grup de până la patruzeci de persoane. Este foarte simplu de folosit,  ca și cum folosești un telefon mobil cu ecran tactil, doar că în loc de telefon ai un display cu touch screen. Și știi ce mai este grozav? Că putem introduce atât obiecte virtuale, cât și obiecte reale, iar în fundal să avem imaginile în care vrem să ne plasăm.

Să știi că sună interesant!

Nu doar sună, stai să vezi ce asalt va fi asupra lui. Mă gândeam la o tematică a anilor ’20 – ’40 , ce zici? Cu mult penaj, perle, sclipici, mănuși, jobene, mustăți, monoclu, evantaie, țigarete superlungi… Ceva în genul: La vie en rose!

Excelent! Va fi o petrecere trăznet!

Eu zic să îi dăm bătaie! Timpul nu este tocmai în favoarea noastră. Trebuie să organizăm petrecerea măcar cu o săptămână înainte de nuntă.

Auzi? Dar cum facem să vină invitata de onoare, că știi cum e, înainte de nuntă e mai greu.

Vedem noi! Îi spunem că mergem la un curs despre cuplurile recent căsătorite…

Hai, măi, mă lași, că nu este deloc credibil. Dar oricum, ideea cu Party Snap rămâne o superidee.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

2 comentarii