concursuri

Ce ținute aș fi ales pentru nunta la care nu am fost

Să fi fost anul de grație 2008 când una dintre prietenele mele s-a hotărât să facă marele pas – să se căsătorească. M-am bucurat – așa cum era și firesc – pentru ea, m-am bucurat și când am primit invitația la nuntă, însă, când am citit-o, toată bucuria mea s-a spart ca un balon de săpun. Pe invitație era trecută, negru pe alb, ținuta pentru preafericitul eveniment: rochie neagră pentru doamne, smoking negru pentru domni.

Am inspirat și am expirat de câteva ori, apoi mi-am spus mie însămi: Hai, că va fi bine! După această scurtă și necesară îmbărbătare, am sunat o prietenă comună, care la rândul ei era invitată la nuntă. Am întrebat-o, tatonând ușor terenul:

„Ai primit invitația la nuntă?”

„Da, și sunt foarte încântată!”

„De ce ești foarte încântată?”

„Cum de ce? Tu nu ești?”

„Desigur, sunt și eu încântată, însă tu pari mult mai încântată decât mine și voiam să știu de ce, că poate ating și eu nivelul tău de încântare.”

„Ei, bine, sunt foarte încântată pentru nunta prietenei noastre și pentru că nu am mai avut de ceva timp ocazia de a îmbrăca o rochie elegantă și, mai cu seamă, o rochie de seară.”

Mi-am dres glasul și i-am spus:

„Despre rochia de nuntă voiam să te întreb… cât de elegantă și, mai ales, cât de neagră trebuie să fie?”

„Cum adică?”

„Cred că nu am înțeles eu prea bine… rochia nu trebuie să fie în totalitate neagră, nu?”

„Ba da. Ce este cu tine? Toate ținutele trebuie să fie obligatoriu negre pentru că nunta va fi în negru și argintiu.”

„Ah, păi în cazul acesta pot să îmi pun o rochie argintie, nu?”

„Nu poți. Culoarea de bază rămâne negru, accentele sunt argintii.”

„Mai am o singură nelămurire: rochia trebuie să fie obligatoriu lungă?”

„Nu contează lungimea, poate să fie și scurtă.”

Eram bulversată. Știam că prietena care se căsătorea avea o fascinație de-a dreptul morbidă pentru negru, dar nu mă gândisem că va dori ca și nunta ei să îi reflecte atât de pregnant această fascinație.

Spre deosebire de ea, mă aflam la extrema cealaltă – evitam tot ceea ce era negru. Nu aveam niciun articol vestimentar care să aibă măcar un punct negru pe el. Asociam negrul cu doliul, nicidecum cu eleganța și rafinamentul. Nu înțelegeam în ruptul capului de ce ar alege o tânără veselă și dinamică să îmbrace o rochie neagră, oricât de sofisticat era evenimentul la care mergea.

Îmi aduc aminte că această nuntă m-a anxietat teribil, iar scenariul în care cutreieram înnebunită magazinele după o rochie neagră pe care nu doream să o port m-a făcut să mă dau în cele din urmă bolnavă. Nu am mai participat la nuntă și, dacă stau mai bine să mă gândesc, chiar mă îmbolnăvisem la propriu… de nervi. Din păcate, neparticiparea mea a avut un cost – ruperea prieteniei cu mireasa.

Când am citit pe SuperBlog care este titlul articolului pentru prima probă din concurs, mi-a revenit în minte tocmai întâmplarea mai sus menționată. Recunosc, pentru mine Black Tie nu include niciodată black, care de altfel nu este deloc necesar. Dar nici rochie sau fustă lungă. Care sunt absolut necesare după spusele cunoscătorilor. De aceea, am fost curioasă ce oferă Answear. Și ghiciți ce? Rochiile la care m-am uitat cel mai mult au fost cele negre, iar imaginația a început să lucreze și să creeze ținute pentru nunta pe care am ratat-o cu ceva ani în urmă.

Am remarcat câteva rochii negre absolut minunate, cu croială asimetrică, ținute care dezgolesc atât cât să pari sexi, fără a cădea în vulgar. Nu doar că au un preț extrem de accesibil, dar faci și economii însemnate cu fiecare rochie achiziționată. Preferatele mele sunt cele din gama Missguidded, pentru că sunt modelul de rochii care nu necesită accesorizare excesivă, ba din contră, chiar și fără accesorii, rochiile reușesc să te pună cu prisosință în valoare.

Cât privește pantofii cu toc, m-am oprit la două perechi Missguided, potrivite pentru aceste rochii. Nu sunt singurii pantofi potriviți, dar vă reamintesc că în mintea mea îmi compuneam ținute pe care le-aș fi îmbrăcat în 2008, dacă Answear ar fi fost pe piața din România în acel moment.

Mă vedeam îmbrăcată în rochiile alese, încălțată în pantofii aleși, pe rând, evident, completând ținutele cu un clutch argintiu (deh, nunta era cu accente argintii), cu niște cercei fini, eventual și cu o broșă sau o brățară.

Lăsând la o parte amintirile mele legate de nunți la care nu am participat, rochiile de pe Answear.com, indiferent de culoare, lungime și croială, sunt deosebite. Pantofii sunt pentru toate gusturile: pantofi stiletto, cu toc jos, înalt, din piele, din material textil, din lac.

Ai de unde alege pe Answear.ro pentru o ținută Black Tie (și domnii la fel) care să te facă să te simți frumoasă, nonconformistă, elegantă, liberă, tânără… Rămâne doar să dai frâu propriei imaginații. Eu am făcut-o. Vreo patru ore, plimbându-mă pe site.

Ce păcat că nu am avut ocazia de a alege o astfel de ținută și în 2008… Sigur scăpam de fobia de negru încă de pe atunci și, mai mult ca sigur, aș fi salvat o prietenie. Dar ce bine că am această ocazie în prezent!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

Sursă foto: answear.ro