concursuri

Asia visurilor mele

De câțiva ani, de când am descoperit Asia în mod direct, a rămas nu doar continentul pe care îmi place să merg în vacanțe, ci și pe care îl recomand altora ca destinație turistică. Cel puțin unora dintre prietenii mei le-am împuiat capul: Asia în sus, Asia în jos, cât este de frumos, de exotic, nu se compară cu nimic, de parcă nu ar mai exista și alte continente pe Terra. Uneori, mai în glumă, mai în serios, le spun că într-o viață anterioară cred că am fost asiatică, prea îmi place totul acolo: de la mediul înconjurător, arhitectură, stil, mâncare, tradiții, până la modestia și bunul simț pe care îl au oamenii. Și apoi, tot ceea ce iese din mâinile lor este o mostră de înaltă măiestrie.

Într-una dintre conversațiile cu doi prieteni pasionați de tot ceea ce înseamnă vacanțe speciale, circuite turistice, turism, în general, le-am aruncat așa, într-o doară:

O Asie nu sunteți tentați să încercați?

Spre surprinderea mea, mi-au răspuns:

Ba da. Ne-am dori să ajungem acolo la anul, mai ales că nu am fost până acum deloc.

Am exclamat bucuroasă:

Și eu  vreau să ajung din nou în anul care vine. Nu vreți să mergem împreună?

S-au uitat unul la celălalt și s-au înțeles din priviri:

Cum să nu? Te gândești la vreo destinație anume?

Le-am răspuns:

Încă nu, dar mi-ar plăcea să merg în două țări pe care încă nu le-am vizitat: Vietnam și Malaezia.

Unul dintre ei a făcut o remarcă:

Vietnam sună un pic cam… comunist.

I-am replicat:

Tocmai acest detaliu ar putea fi un atu. Vedem pe viu o țară în care oamenii trăiesc într-un astfel de regim. Plus că are niște peisaje fabuloase. Sunt sigură că ar fi o experiență de neuitat. Cât despre Malaezia, nu pot să spun decât că este o altă țară fascinantă, cumva la polul opus Vietnamului, considerată unul dintre tigrii asiatici datorită ritmului în care s-a dezvoltat. Uite cum facem: hai să căutăm niște oferte, după care le comparăm, și, în final, o alegem pe cea mai avantajoasă.

 Zis și făcut! Prietenii mei nu aveau nicio preferință în ceea ce privește perioada din an în care să plecăm în vacanță, însă aveau un plafon financiar pe care nu voiau să îl depășească. Am început vânătoarea de oferte turistice ținând cont în primul rând de acest aspect.

Cele mai bune oferte de circuite cu avionul le-am găsit pe site-ul CND Turism. Ofertele sunt minuțios detaliate, astfel că vizitatorul site-ului știe exact ce servicii primește de banii pe care dorește să îi investeascăt în vacanța sa: transport, cazare, ghid, obiective turistice. De exemplu, pentru Vietnam, planificarea fiecărei zile în parte mi-a oferit tabloul vacanței pe care aș putea să o am: cazare la hotel de patru stele, mic dejun, plimbări cu ricșa, vizitarea orașului, excursii, croaziere, plajă, show cu muzică și dansuri.

Cu alte cuvinte, toate ingredientele necesare unei vacanțe perfecte. Iar pentru Malaezia nu doar că mi se ofereau posibilități nenumărate, cum ar fi atât vizitarea programată a capitalei Kuala Lumpur, ci și libertatea de a descoperi orașul pe cont propriu și chiar câteva zile de vis în Bali. Mi se punea la dispoziție un întreg Paradis la un preț excelent.

Nerăbdătoare, mi-am sunat prietenii și i-am băgat în conferință telefonică:

Deja am găsit niște oferte turistice irezistibile pe site-ul agenției CND Turism.

Mi-au răspuns amuzați:

Și noi tot pe CND Turism am găsit!

Atunci, știți ceva, haideți să ne întâlnim, că avem o vacanță de planificat…

M-au corectat:

Ba, noi credem că avem chiar două vacanțe de pus la cale! Vrem și în Vietnam, și în Malaezia. Sperăm că nu dai înapoi, că doar tu ai venit cu ideea!

Cum să fi dat? Dimpotrivă, anul 2017 se anunță abundent în vacanțe pe continentul meu preferat, cu doi prieteni dragi. Nici că puteam să îmi doresc altceva. Așa că, Asia visurilor mele, păzea, că venim! Cu ajutorul celor de la CND Turism.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.